Mina Tre Kronor

Jag är en del av Sverige

Kategori: Allmänt

Jag får hälsa er välkomna till min blogg. Det tog mig långt om länge att bestämma mig för att dela med mig min historia, åtminstone till en viss del, men framförallt mina åsikter om integration, invandring och svenskt bemötande.

Visst finns det brister i både lagar och samhällen. Men att att påstå att det finns ett bättre samhälle för en utlänning att komma till, är verkligen fel.

Vad vi har sett hittills under en lång tid i Sverige är en invandrarpolitik där istället för att locka fram de där eldsjälarna och talangerna har man eliminerat all tänkbar kreativitet och chans till integration. Istället har man låtit även nykomlingar smittas av de passiviserades inställning till Sverige. På så sätt har även de  sk nykomlingarna fått en dålig start i detta land.


Olika faktorer i samhället idag har gjort att namnet invandrare har en negativ klang. Så har det aldrig varit för mig. Jag har aldrig tagit illa vid mig när man blivit frågad om jag är invandrare och från vilket land.

Invandrare eller flykting är vad jag är. Det är en del av min historia, jag har invandrat till Sverige och flytt från mitt hemland. Jag har sagt nej till krig och det är inget jag skäms för idag. Jag har förflyttat mig från en plats till en annan i mitt globala hemland.

Att förneka sin bakgrund genom att intala sig själv att man på alla sätt och vis är numera svensk, är för mig som att förneka sin identitet. Att vara invandrare i Sverige och tagit till sig så mycket av den svenska kulturen samtidigt som jag har behållit en hel del av min gamla kultur, har så många fler positiva delar än negativa.

Faktum är att personligen ser jag inget negativt i det. Hur jag uppfattas, kvittar. Det är din rätt att se mig för den jag är eller för den du tycker att jag är. Om det underlättar för dig att se mig som en med utländsk bakgrund och på så vis ha en bättre förståelse för mitt sätt att vara, varsågod, låt mig få vara en utlänning i Sverige. Men, att påstå att du ser mig som svensk i förklaring till att jag uppfattas som normal, eller icke avvikande från skandinavisk levnadssätt och uppförande är att förklara invandrare och andra kulturer som främmande och svenska folket som intoleranta gentemot andra kulturer.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: