Mina Tre Kronor

Baksmälla

Kategori: Allmänt


Efter gårdagens valresultat tål det att fundera på vad som gick fel i valkampanjerna. För centerpartiets räkning tycker jag att förlusten är större än 0,8 procentenheter. Centerpartiet är ett modern och heltäckande parti, men många tycks ändå förknippa det med dess ursprung som bondeparti.


Själva namnet tycks också falla fel i tonen hos några. Jag som på senare år tyckt att de har intagit en roll som står närmare dess namn, nämligen övergripande politik som täcker de flesta samhällsgrupper och samhällsfrågor.

Utifrån valresultatet verkar det som om människor föredrar enkla, tydliga linjer före de övergripande.  Givetvis är det också som det redan vid flertal tillfällen har sagts, att människor har en tendens att testa nya partier, men det kan också vara en uppvärmning inför framtida val, riksdag som EP.


En glädjande nyhet är i alla fall att fler i storstäder väljer att rösta på Centerpartiet. Jag hoppas att vi inför riksdagsvalet lyckas förmedla att Centerpartiet är ett heltäckande och komplett parti gällande värderingar och ambitioner, dessutom med många eldsjälar till medlemmar och en fantastiskt stark partiledare.

Kommentarer

 • Mårten säger:

  För min del tror jag Maud skrämmer bort fler än hon drar till sig. Hon känns rakt igenom osympatisk och babblande. Men det är min högst personliga åsikt.. och den delar jag.

  2009-06-08 | 10:46:06
 • deshira säger:

  Hej Mårten,  Till skillnad från många är Maud öppen och tydlig med sina ställningstaganden. Det finns en anledning till att hon är partiledare och förhoppningsvis förblir hon det länge till framöver. Det kan inte vara lätt att leda ett parti som Centerpartiet med så många åsikter och sån mångfald, men det sköter hon alldeles utmärkt. För mig är hon en ledare i namnets fulla innebörd.

  2009-06-08 | 11:43:40

Kommentera inlägget här: