Mina Tre Kronor

En modern Svensk modell

Kategori: Allmänt

Centerpartiet har tagit fram ett förslag om att ändra de anställningsvillkor som finns idag. Det hela går ut på att öka anställningarna och underlätta för företag att behålla rätt/önskvärd personal.


Länk till förslaget
korta versionen

långa versionenÄntligen kommer det fram konstruktiva förslag som ser till en förbättrad välfärd genom att väcka konkurrens och tävlingsinstinkt och inte som idag en robotliknande och missnöjt samhälle.


Som egen företagare och framförallt inom konsultbranschen är jag väl medveten om den rädsla som råder hos små företag inför anställningar. Detta för att villkoren för företag är hårda samtidigt som anställningen för den enskilde som inte trivs med sitt jobb villkorslöst.


Det på tiden att vi fokuserar oss på den grupp av människor som får har svårt att komma in på arbetsmarkanden, bland dem är ungdomarna som direkt kommer från sina studier. Om lagen om anställningsskydd skulle dämpas en aning för att inte säga tas bort, skulle människor ha lättare att byta arbete och förhoppningsvis hitta sig själv och det de brinner för. Inte som idag att man sitter kvar på ett företag bara för att man lyckats ha en viss kontinuitet och står inte på tur att åka ut ifall rationaliseringar eller andra besparingsprogram skulle inplementeras. Jag är övertygad om att det finns ett jobb för alla och att den enskilde inte kan må bra långsiktigt om de jobbar med något de inte trivs med bara på grund av anställningstryggheten. Vi måste bryta denna trend och se till att alla trivs med sin tillvaro!


Anställningstrygghet = Arbetslöshetsotrygghet

Ett stort tack till Kronprinsessan Victoria

Kategori: Allmänt

Jag måste uttrycka min mening angående all tjat om Victorias bröllop och vem som ska stå för notan.


Jag förstår mig inte på hur man kan ha svårt att förstå att kronprinsessans bröllop är en statlig angelägenhet. Hur kan folk missa alla siffror på att hennes bröllop kommer att generera över 2,5 miljarder kronor till Sverige. Förutom finansierat bröllop borde hon egentligen kräva timlön för att ställa upp med ett offentligt bröllop. Där dessutom 90 procent av gästerna är  bjudna till gagn för statliga relationer till andra länder. För att inte tala om vilket PR för Sverige det innebär.


Jag är övertygad om att ett luxuöst bröllop där hennes familj och alla vänner närvarade skulle inte kräva mer än ett par hundra tusen om inte en miljon. Om hon eller Kungen ska betala bröllopet själv, så tycker jag att det ska vara hennes val att gifta sig om hon så vill i Las Vegas. Men det får hon inte från hovet! Hennes liv innebär en enda stor PR-kupp för Sverige, vilket jag tackar för.