Mina Tre Kronor

Projektavslutning i Södertälje

Kategori: Allmänt

Idag var jag i Södertälje på en projektavslutning för fritidsledarna.  Inbjudan kom efter att jag hade varit på något som kallas för ungdomsting, som hölls på Djurö. Vi fick då träffa Värmdös ungdomar som hade många önskemål och budskap att framföra till politiker och andra i samhället. Jag måste erkänna att det är så fantastiskt kul att träffa unga och bolla med dem om allt de har i tankarna. Jag känner en sån förståelse för dem och tycker att det är rent förkastligt att besparningsåtgärder i kommuner ska gå ut just över områden som berör ungdomar. Utan skola och sjukvård skulle ett samhälle inte fungera och ändå tillhör lärare och sjuksköterskor den grupp som belönas sämst.


För att återgå till fritidsledarträffen från tidigare idag så var det en grupp av fritidsledare som hade jobbat med ett projekt om att integrera olika fritidsgårdar kommunerna emellan. För att inte nämna några namn på kommunerna så var dessa fritidsgårdar präglade av fördomar om etnisk tillhörighet. Såsom jag förstod, verkade fritidsledarna haft fullt upp med att övertala ungdomarna att konfrontera sin rädsla och sina fördomar och möta varandra. Det fick mig att tänka på politikernas dåliga engagemang i just dessa sammanhang.


Det är för mig fullkomligt obegripligt hur människor kan så efterlängtat semestra i alla världens hörn utan att ägna en gnutta tanke på vilka raser och kulturer de kommer att möta, medan ett område på en timmes körnings avstånd kan vara så skrämmande.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: