Mina Tre Kronor

Ett 4-faldigt leve för Alliansen

Kategori: Allmänt

 

– 10 miljarder kr satsas på kommuner och landsting för att undvika skattehöjningar och uppsägningar.  Beskedet presenterades i Helenelundskolan i Sollentuna idag. 

– 300 miljoner kr satsas på energieffektivisering

– Stödet  för (S)på rekordlåg nivå, endast 21,6 % skulle rösta på (S) om det vore val idag enl. en undersökning som gjorts i Stockholm.

– (M) dubbelt så många röster 39, 2 % och (Fp) 12 %

– 61 % tycker att alliansen gör ett bra jobb, var 5:e tycker att oppositionen hade gjort ett bättre jobb.

Apropå det sistnämnda, kan jag inte låta bli att skapa mig en bild i huvudet hur det hade kunnat se ut om oppositionen istället suttit vid makten. Sverige hade mjölkats ut på kapital, vilket troligen hade gjort General Motors till de enda vinnarna. Det är dessutom svårt att säga idag hur länge Sverige hade fått skjuta till med kapital, för SAAB:s räkning, innan det hade varit nog.  För att inte tala om fallgrop nummer två, då staten avfärdade Koenigsegg:s orimliga villkor inför köpet. Beundransvärd styrka du har visat Maud!  Ansvarstagare som Sahlin och Östros verkar vara hade de nog tömt hela statskassan för att sedan bli Sveriges nya bilentreprenörer. Kanske ville Mona visa att hon trots tidigare konkurser är en god företagsledare. Vad hon inte förstår, är att som regering, statsminister, kan man inte ena dagen ta ut ett ”jättebelopp i lön” för att nästa dag sättas i konkurs.

På tal om ledarskap. Det var inte länge sedan som jag läste på aftonbladet att ”Arbetarpartiet” vilket man syftade på (M) saknade arbetare. De flesta i partitoppen var tydligen företagare. Min slutsats blir att det eventuellt kan hänga ihop med ovannämnda stycke. Dessutom stärker det min inställning att hushåll, parti, stat och egentligen allt borde styras som ett företag eller familjens ekonomi. Har man inte den förmågan, får man väl kliva åt sidan och låta andra göra jobbet.

Led Sverige som Kamprad leder IKEA, dvs. riktigt, innovativt och föredömligt :-)

Nu när krisen förhoppningsvis gjort sin sista stöt, baserad på en uppåtgående börs som ofta ses som en indikator, kan man försiktigt pusta ut och se över vad som kan lindras för kommunerna, dess anställda och invånare.

Trots att vissa människor och media verkar ha negativitet inbyggt i ryggmärgen, känns det som om vi är på väg emot ljusa tider fastän höstens mörker nalkas. Förhoppningsvis tar jag inte felaktigt ut något i förskott. Det blir dessutom intressant att se oppositionens gemensamma politik här framöver.

länkar: SvD

Kommentarer


Kommentera inlägget här: