Mina Tre Kronor

Budgivning pågår

Kategori: Allmänt

När man läser de senaste artiklarna om de rödgrönas olika förslag på satsningar är det lätt att tro att det är en budgivningsprocess som pågår. Ett snabbtåg i Norrland är nästan som ”att kissa i byxorna”, med jobb för lånade pengar. Sedan blir det bara kallt, med underhåll och snökaos. Det ger inga exportinkomster varken på kort eller lång sikt. Det hela är nästan skrattretande och man undrar vad satsningen fördelat per norrlänning skulle gå på. Med den teknikpessimism som tycks råda bland de rödgröna verkar föregångslandet Sverige varken gälla svensk innovation eller entreprenörskap. Allt tycks enligt dem vara begränsat så det gäller att fördela det på samtliga. Friår för att släppa fram arbetslösa är ytterligare ett sånt exempel. Olustigt känns också tanken på kombinationen av förslaget på storsatsningar på snabbtåg med förra årets insisteringar om att äga bilfabriker.

Oppositionen är viktig för demokratin, för granskningen av sittande regeringar, men denna opposition känns nästan oseriös.

Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att allt som behövdes för en tydlig skildring av blocken emellan, var att de börjar tala, särskilt (Mp).  

Läsvärda artiklar:Reinfeldt skickligast,

Kommentarer


Kommentera inlägget här: