Mina Tre Kronor

Tillväxtbegränsning ett nytt framgångsrikt koncept?

Kategori: Allmänt

Det är i a f vad (Mp) tror på. Efter kvällens Agenda förblir jag frågande vem som är mest vänster, (V) eller (Mp).  Vilken värld lever man i när man förespråkar minskad tillväxt och minskad konsumtion? Att man dessutom vill införa kilometerskatt för lastbilar styrker ytterligare strävan efter minskad tillväxt. Arbetslösheten är ett problem som bör lösas men det ska inte förenklas. Friår för arbetare som ett verktyg mot arbetslöshet var en av de enkelspårigaste resonemang jag hört. Min fråga blir då, vad ledningen i de nya Moderaterna såg för förutsättningar för samarbete med (Mp) när de uttalade sig som tänkbart, om (SD) skulle få vågmästarroll. Måhända att jag skriver i stundens hetta när jag säger att efter Marias uttalanden ikväll, ser jag kortare ideologisk distans till (S) än till (Mp) och (V).

En återstående undran förblir om de rödgrönas samarbete eller snarare sagt (S) villighet att möta dessa två bakåtsträvande partier i så många frågor. Ideologierna tycks närmast vara anakroniska och saknar helt verklighetsförankring.

Folkomröstningsförslaget om Förbifart Stockholm är också ett tydligt exempel på oenigheten partierna emellan. Man frågar sig då om det är denna typ av ledarskap som står till buds som alternativ till regeringen. Dvs. att  i svåra lägen, då tydlig ledarskap eftersträvas, beslutar man att inte besluta för att låta andra besluta genom folkomröstningar.Kommentarer


Kommentera inlägget här: