Mina Tre Kronor

Medan ni väntar

Kategori: Allmänt

Jag hör, jag ser och jag läser, men förstår ingenting. Hur kan man förmå sig till att göra vitt till svart i en strävan efter makt. Ibland verkar allt vara tillåtet. Är man i opposition så är ens uppgift att opponera, men lite ärlighet måste man väl ändå kunna förvänta sig.

Vårdval Stockholm är ett exempel på vad jag menar.

Var dag läser vi artiklar av oppositionens vilseledande negativa påståenden och direkta osanningar, när sanningen är den att reformen halverat köerna och till och med eliminerat dem helt i vissa områden, bidragit till en förskjutning av vårdutnyttjandet från rikare till fattigare delar och skapat 37 nya vårdcentraler med 120 fler läkare.

Människor kan med det nya systemet bättre pussla ihop sin vardag, t.ex. genom att välja en vårdcentral nära arbetet i stället för den tidigare, av landstinget påtvingade och mera opraktiska ställe. Valfriheten har naturligtvis också medfört att man kan byta om man inte är nöjd med den vårdcentral man valt.

Karolinska Institutet har i en oberoende utredning fastslagit att det tidigare av socialdemokraterna sanktionerade systemet haft ojämn fördelningsverkan och gynnat rika områden mest. Sedan Vårdval Stockholm infördes har fyra av områdena med de lägsta medelinkomsterna fått fem nya vårdcentraler med den naturliga följden att behövande fått betydligt lättare att träffa en läkare.

Är det inte nästan skamligt att kritisera?

Ett annat exempel på försök till dupering, på grund av att makten blivit målet, är kritiken av jobbskatteavdraget. Trots att avdraget kommer alla arbetande till del påstår man att det riktar sig till de allra rikaste. Det betyder att man döper om dagispersonal, vårdbiträde m.fl. av våra vanligaste yrkesutövare till "de allra rikaste" för att få reformen att verka orättvis.

Sju procent mer av inkomsten i plånboken vore en dröm för LO att kunna presentera för sina medlemmar. Ni har väl tittat på er lönespecifikationer eller inkomstdeklarationen under rubriceringen Skattereduktion för arbetsinkomster.

Häromdagen presenterades dessutom en undersökning som visade att jobbskatteavdraget skapat   70 000 nya jobb. Socialdemokraterna kallar det ”en för dyr investering för alldeles för få jobb”, samtidigt som de var beredda att sänka Sveriges ekonomi för 2000 ingenjörsrelaterade jobb på SAAB huvudsakligen till fördel för GMs kassa, mitt under brinnande finanskris. Inom parentes sagt har en tredjedel av de då uppsagda nu tackat nej till erbjuden återanställning den senaste månaden eftersom de funnit annat.

Ett tredje exempel får bli Rutavdraget som man vill avskaffa fastän det skapat ca 18 000 nya jobb. Vita, värdefulla jobb även om de inte är ingenjörsrelaterade. Detta för att ersätta med smått löjliga förslag som Butlers, barnvakter eller var det kanske tvätterier i tunnelbanan, som inte ens är värda att diskutera.

Detta är bara tre exempel på reformer som påverkar oss alla och förbättrar vår vardag men som de rödgröna vill avskaffa. Listan på oppositionens ogenomtänkta utspel kan göras betydligt längre.

Jag förstår att oppositionen ”Inte kan Vänta”, men medan de sitter på avbytarbänken, borde de ägna sig åt att fundera ut en bra och konstruktiv politik istället för att underskatta medborgarnas förstånd med vilseledande påståenden och smutskastning.

Jag säger det igen, en livlig diskussion, ärlig kritik och välgrundade motförslag är demokratins livsluft, inte sådant här.

 

Press:DN , Expressen, SvD, Aftonbladet,Minister på Värmdö

Kategori: Allmänt

Handelsministern, Ewa Björling var på besök hos oss idag. Vi passaade på att besöka våra medborgare tillsammans med henne. Vädret var fantastisk och vi knackade dörr både i ett område som heter Lugnet i Gustavsberg och på Hagaberg ute i Värmdölandet.


Lugnet, Gustavsberg


Hagaberg


Tack för besöket Ewa!Manifestation mot främlingsfientlighet

Vi skramlade nycklar som ett symboliskt sätt att manifestera mot främlingsfientlighet. Kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö talar.Jobb i tidigt skede och alla skeden

Kategori: Allmänt

Idag presenterade alliansen vårt gemensamma valmanifest eller rättare sagt jobbmanifest. Satsningar kommer att göras på flera områden som ungdomsarbetslösheten, förbättringar i skolan, kvaliteten i välfärden och tryggheten.

Vi vill skapa en gynnsam arbetsmarknad för både företag, entreprenörer och vanliga arbetare.  Tjänstesektorn kommer att prioriteras där bland annat en minskning av tjänstemomsen kommer att eftersträvas.

På miljön kommer det att satsas en miljard kronor där havsmiljön och specifikt Östersjön kommer att vara i fokus.

Delar av utbildningsområdet kommer att omarbetas där man kommer att gå över till en mer lärlingssystem där ungdomar som inte vill plugga vidare kommer att få en möjlighet att bli lärlingar. Vi vill också införa nationella prov och betyg från årskurs sex.

En kanske sensationell men mycket viktig möjlighet är införandet av rätten att jobba tills man är 69 år.

Avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer vill vi också införa.Och du, glöm inte att titta på din lönespecifikation idag eller räkna ut ditt jobbskatteavdrag här!


Press:Aftonbladet, Expressen, SvD, Aftonbladet,Prioritera rätt!

Kategori: Allmänt

Regeringen lovar idag höjda studiemedel med 500 kr, vilket innebär att den nya summan av studiemedlet blir 9300 kr i månaden. I början av detta år höjdes studiemedlen med 431 kr i månaden.

Jag vill också passa på att påminna dig om att ta en god titt på din sista lönespecifikation innan valet för ännu står det att du har fått skattereduktion för arbete med ca 7 procent av din lön. För den som tjänar 15 000 kr i månaden innebär detta 1 139 kr mer i fickan.

Välj att behålla din löneförhöjning som du såväl förtjänar och rösta på moderaterna den 19:de september!

 

 Räkna ut din skattereduktion för arbetsinkomster här!

  

Press:DN , Expressen, SvD, Aftonbladet,Snacka om att peka med hela Vänstra handen

Kategori: Allmänt

Di presenterar idag en artikel om Lars Ohlys framtida Sverige. Han må ha konverterat från kommunistepiteten men vanan sitter kvar, kanske lite av en ulv i fårakläder. 

Om de rödgröna vinner valet har Vänstern stora planer på gång. Bland annat vill man straffbelägga företag som flyttar sin verksamhet till utlandet. Hans bud innefattar allt från helvete till statlig och facklig kontroll över företagen.

Högre skatt för vanliga löntagare finns också på agendan. ”Det är bättre för hela samhället att vi inte låter stor rikedom finnas. Vi ska minska klyftorna från olika håll” säger Lars Ohly till Di.

Press:Di, ,, , ,, ,En röst från dig, ett bud till henne

Kategori: Allmänt

När jag läser statistiken att varannan vecka dör det en kvinna på grund av våld och där mer än hälften orsakad av en man som haft relation till henne, känns det närmast otroligt. Titt som tätt matas vi med information om att en kvinna hittades död hit och en kvinna hittades dit, utan att vi vidare reflekterar att det är just dessa kvinnor som finns bakom statistiken. Detta sker i vårt fredliga och jämställda Sverige.

Moderaterna tillsammans med alliansen har satsat en miljard kronor på insatser för förebyggandet av mäns våld mot kvinnor. Straffen på mord och alvarligare våldsbrott har skärpts, det har tillsatts 2800 fler poliser och utbildats 10 000 poliser inom bemötandet av offer. Vi har gjort mycket och det finns ännu mer att göra, vilket gör att din röst till Moderaterna och Alliansen kan hjälpa till i bekämpningen av våldet mot kvinnor.

 

Ett sätt att främja en fot in i arbetslivet

Kategori: Allmänt

Ett konkret förslag om att främja arbete till nyexaminerade är att skapa möjligheten att tillgodoräkna högskolepoäng, om man exempelvis under studietiden har arbetat ett visst antal timmar med relevant (till studierna) arbete.

Arbetet ska naturligtvis inte ersätta studierna men vissa poäng som ofta faller under fria tillval i studierna, bör kunna ersättas med arbetslivserfarenheter som man skaffar under studietid.


Det gör att studenter mer aktivt och tidigare börjar söka arbete.

Press:DN, Svt, , Aftonbladet,Andra bloggar: MaryX, Jarkeborn, ,, ,Förebygg ungdomsarbetslösheten!

Kategori: Allmänt

Just nu hålls ett entreprenörsmöte av Svensk Näringsliv i Münchenbryggeriet. Det är 300 företagare som är inbjudna och man kan även följa detta via webb-TV på http://www.svensktnaringsliv.se/. Deltagandet i diskussionen kan även göras via Facebookgruppen Entreprenörsmöte 2010.

Naturligtvis sitter även jag framför min dator och är med så gott jag kan.

Ett förslag som jag tidigare har berömt är Jonny Munkhammars lösning på områden där det råder hög arbetslöshet. Läs gärna här!

Ett konkret förslag om att förebygga ungdomsarbetslösheten är genom att skapa möjligheten att tillgodoräkna högskolepoäng, om man exempelvis under ferietid har arbetat med relevant (till studierna) arbete .

Arbetet ska naturligtvis inte ersätta studierna men vissa poäng som ofta faller under fria tillval under studietid bör kunna ersättas med arbetslivserfarenheter som man skaffar sig under studietid.

Press:DN, Svt, , Aftonbladet,Andra bloggar: MaryX, Jarkeborn, ,, ,Politik på det mänskliga planet

Kategori: Allmänt

Jag tror inte det är ofta som en så stor grupp av svenska folket känt sig synliggjorda. I alla tider har olika budskap under valtider förmedlats, för att sedan knappt märkas av de kommande fyra åren och för den vanliga människan. Ett trendbrott har dock skett i och med den senaste regeringen. Kanske beror det på att regeringen består av en sammanhållen allians med fyra olika partier där det nästan är omöjligt att inte tillgodose de flesta av landets invånare. Tidigare har regeringsmakten legat hos ett enda parti som varken hade förnyelseförmåga eller var tidsenligt. Socialdemokratin har förelegat så länge att tanken på förändring var närmast omöjlig och främmande. Därmed bidrog detta till enspårig politik från politikernas sida med bevarandet av makten som mål.

En annan anledning till den rådande tillvaron kan också vara våra ansvarsfulla ledare som på ett alldeles ypperligt sett tog över och med ett nytt, ansvarsfullt och ödmjukt sett ser alla människor och möter dem på det alldeles vardagliga planet.

Sällan har så många människor i ett land gynnats. Sällan har människor fått den makt över sin vardag som de har idag. Det fantastiska är att mer satsningar är på väg. Moderaterna meddelar idag att man vill satsa 3 miljarder kronor på jobben under de kommande två åren. Satsningen innebär allt från coachning till vidareutbildning med höjt studiebidrag och förstärkt stöd till anställningsstöd för företag som anställer långtidsarbetslösa. En översyn har gjort även i villkoren för att ingå i jobbgarantin. Nu gäller det att man har varit arbetslös i tre månader i streck för att få ingå i jobbgarantin. Det nya moderata förslaget för kommande mandatperiod innebär även oregelbunden arbetslöshet i tre månader under den senaste 4 månadersperioden för att få ingå i jobbgarantin. Alltså kan man ta enstaka anställningar exempelvis timanställningar då och då. Vi visar tydligt att arbetslinjen gäller fullt ut där varje arbetad timme är värdefull.

Press:DN, Aftonbladet, SvD,, , ,, ,Stockholmare har inte tid att sitta under ekar

Kategori: Allmänt

Den som bor i Stockholm är smart nog att förstå att sittandet under ekar för att lukta på blommorna leder ingenvart. Däremot kan vi fortfarande underlätta vardagen och familjelivet genom rationellt och effektivt handlande.

DN presenterar en debattartikel idag där Ilija Batljan och Carin Jämtin skriker Heureka (fr. grekiskan Jag har funnit det). Grejen är bara att vi redan har haft det i några år och det kallas för RUT och ROT. Den briljanta idén handlar om hushållsnära tjänster där man genom att anlita handräckning skapar bättre livskvalité. Vårt RUT-avdrag handlar om skattelättnader (50% rea) för den som anlitar hushållsnära tjänster. ROT-avdraget handlar om skattelättnader (50% rea) för den som anlitar byggnadstjänster. Både socialdemokraternas tanke och vår är av god karaktär, men skillnaden är att socialdemokraterna vill gärna göra det ineffektivt med krux och krångel i tunnelbanorna. Som om det inte är nog stressigt, trång och krångligt på tunnelbanestationerna. Vår smarta Rut erbjuder bekväma hemlevererade tjänster.

Kanske har Vänstern gjort sitt avtryck i socialdemokraternas tänkande. Ineffektivt arbete med 10 man på samma jobb känner nog de flesta som erfarit kommuniststyre.

Återigen ”thinking inside the box”. Återigen låser de sig till att endast tänka på ett sätt. Hemleveranser av mat har på senare tid varit ett framgångsrikt koncept som många företag livnär sig på och därmed ingen sensation heller. Det känns nästan sorgligt att läsa hur framstående socialdemokrater griper efter de sista halmstråna genom att göra befintliga reformer till nya genom namnbyten och nya ineffektiva inslag.


Press:dagens DN debatt, Expressen, SvD, Aftonbladet,Andra bloggar: MaryX, Tokmoderaten, Annie,Magnus Andersson, Peter Andersson, Dennis NilssonUrgammal socialdemokrati

Kategori: Allmänt

Mona Sahlin höll sitt valupptaktstal och jag var inte där för att avgöra stämningen. Däremot lyssnade jag talet på nätet och blev förvånad över den avsaknad av entusiasm som hon annars brukar ha, vilket jag naturligtvis respekterar. Hon började talet med att marknadsföra vad man får om man röstar socialdemokratiskt. Hon nämnde Carin Jämtin, Ilja Batljan  och Thomas Bodström men inte sig själv?! Jag måste erkänna att jag tyckte lite synd om henne. De många förtroendemätningarna som gjorts under året måste ha bitit även på Mona Sahlin.

För att återgå till sakfrågan pratar Mona Sahlin om jämlikheten. Man kan därför tro att hon menar att vi alla ska vara lika framgångsrika, men dessvärre är receptet lika fattiga. Fredrik Reinfeldt har till skillnad från de röda ett annat fokus. Han vill att var och en av oss ska få ett värdigare liv. Det är därför han, med ett femte steg i jobbskatteavdraget, vill underlätta vardagen för landets sjuksköterskor, restaurangbiträden, butiksförsäljare med fl. De nya Moderaterna uppmuntrar till positivitet och energispridning. Inte, i syfte att se till att ingen bryter mot ”jantelagen”, missgynna även sig själv. Vårt föregångsland fungerar på så vis att vi gläds åt framgångar för i slutändan drar vi alla nytta av det. Vår demografiska utveckling tillåter inte heller någonting annat. Mer arbete och fler arbetare.

Jag noterade också att än en gång såg Mona Sahlin som problematiskt, inte de nya moderaterna, inte det gamla moderaterna, utan att de överhuvudtaget var moderater.  Som flerspråkig vet jag om att ordet moderat betyder även på andra språk återhållsam och sansad och undrar därmed vad hon menar?? Kanske är det just det hon är emot. Att vi värnar om skattebetalarnas pengar, att vi inte spenderar dem på irrationella (men säkert välvilliga) idéer som hembesök vid läkarbehov. Ambulanser är inget nytt koncept utan de har funnits länge. Den som någon gång legat på sjukhus vet också om vilka tider man får utstå med att vänta medan läkaren går sin runda. Det krävs betydligt mer och bättre idéer för att vara ett alternativ till Vårdval Stockholm. Lilla huset på prärien konceptet med Dr. Baker ambulerande insatser fungerar bara i ytterst små byar med väldigt få invånare och där bilar inte finns med i bilden.

Hon pratar återigen om A-kassan och skillnaden i kostnad för medlemskap. Efter att hela talet bygger på likt, lika och samma så undrar jag varför hon är emot obligatorisk A-kassa för alla?

För övrigt handlade talet mest om Reinfeldt och moderat politik där ord och meningar som sagts och skrivits av statsministern har dragits ur sitt sammanhang för att sedan vridas av Mona. Hur fiffig och rapp hon än må vara lyckades hon inte heller med detta.


Press:dagens DN debatt, Di,Andra bloggar: Kent,Mina moderata karameller, Tokmoderaten, Mickael Andersson, Mitt i steget, PolitometernFrån Rosengård till föregångslandet Sverige

Kategori: Allmänt

Vanligtvis brukar jag tycka att endast den som ställer till med något kan ställa det till rätta, men inom politiken krävs någon ny, någon fräsch, någon innovativ som kan tänka ”outside the box”. Jag syftar till den artikel som Jonny Munkhammar står för i Aftonbladet.

Malmö har varit socialdemokratiskt styrt länge nog. De har fått tillräckliga chanser att styra upp oroligheterna. Är det inte dags att gå till handling med nytänkande? Jonny skriver i sin artikel om ekonomisk frizon i Rosengård. Läs artikeln här.  

Olika områden i Sverige har stöds under lång tid. Stora delar av norrland omfattas av regionala stöd som innebär olika skattelättnader för den som har sitt fasta driftställe inom dessa områden. Gör Rosengård till ekonomisk frizon och låt samhället tjäna flera gånger på det. För att inte tala om den biljett som Rosengårdsborna får in i samhället. Invandringen har skett till Rosengård. Låt de även få känna på hur det är att bo i föregångslandet Sverige.

Press: Aftonbladet, SvD

, ,Grannen har bytt till rätt block, har du?

Kategori: Allmänt

Igår höll Fredrik Reinfeldt sitt utmärkta valupptaktstal på Södermalmstorg och stämningen var fantastiskt. Torget var fyllt av människor och applåderna tycktes aldrig upphöra. Jag är säker på att känslan av stolthet rådde hos fler än mig. I publiken fanns det allt från ministrar och reportrar till landets bärande vingar, dvs. vanliga människor som helt enkelt tyckts ha förstått vikten av en kompetent och progressiv regering. En regering med Sveriges bästa i sikte.

En seger ska aldrig tas för givet, men jag får känslan av att majoriteten av svenska folket ser klart skiljelinjerna mellan de två alternativen som står till buds.

På senare tid har jag varit ut på dörrkanckningskampanjer och det jag har fått erfara, är glädjande många människor som har gått över till vår politik. Människor blir dessutom så glada att vi är ute och arbetar och inte allt för sällan får jag också höra om emigrationsplaner om de rödgröna vinner. Nu ska vi inte överdriva har jag då oftast sagt, det är inte som om vi inte haft socialdemokratsikt regering förut. Jo, men inte tillsammans med kommunister, har jag fått till svar. Det är ju också så sant som det är sagt. Vänstern är nu med i bilden och Lars Ohly kommer i så fall att få en ministerplats, frågan är bara vilken.

Gamla tider är förbi och nya tider på intåg. Fredrik och Anders är folkets människor och tycket för dessa är ofantlig. Fyra år av effektiv, långsiktig och ansvarsfull politik tycks ha hunnit ge resultat. Om vi får fyra år till med dessa, är jag övertygad om en omställande Sverige även för en längre tid än kommande mandatperiod.


Press: Expressen, Svt, , Aftonbladet,

Bloggar: Den hälsosamma ekonomisten, PO Kjellberg, Kent,Vinstintresset hör till naturens lag

Kategori: Allmänt

Att jobba och sträva till det bättre är fullkomligt naturligt och självklart. Men det finns också människor som naivt tror att vissa områden ska drivas i ”ideella” regier. Utbildning och sjukvård hör till dessa områden och kritiken riktas inte mot utövarna, dvs. lärarna och sjukvårdarna utan företagsägarna. På ett underligt sätt tror man att lärare och sjukvårdare behöver lön för sin möda och föda medan skaparen av arbetstillfällena inte gör det. Man förblindar sig i enskilda faktorer som om livet vore så enkelt där en sak utesluter en annan. I fler sammanhang förknippas kvalité med medel, i synnerhet inom skolor och utbildning, där man tror att mer pengar löser allting. Om utökade medel skulle lösa någonting är i så fall höjda löner för lärare och pedagoger. För i grunden är det oftast upp till läraren att barn/elever känner sig motiverade och inspirerade till studier. En bra ledning, där pedagogerna uppmuntras och stöds på olika sätt, underlättar naturligtvis också. Även vinster till skolägarna uppmuntrar till bättre skolor. För som det står i ledarsidan i dagens SvD så ger dåliga resultat i skolan missnöjda föräldrar som i sin tur inte ger några intäkter. 

Det är däremot ytterst anmärkningsvärt när människor inte lever som de lär. Det har säkerligen inte undgått någon att självaste Lars Ohly har sina barn i privata skolor vilket han skyller på samhället och barnens egna val. Hans lösning på det, styrningen av sitt eget hem, är att göra det på det ytterliga hierarkiska sättet, dvs. uppifrån och ner. I detta fall ända upp från regeringsnivå, genom att avlägsna möjligheterna till friskolor, begränsa även sina barn skolgång i privata regier.  Själv tror jag att om man inte kan bli profet i sitt hem så kan man inte det någon annanstans. 

Press:SvD, Skolan viktigaste valfrågan,


Tidigare bloggat om ämnet: Kunskapskontroller som föregångsexempel ,Share

Tillgängliga politiker

Kategori: Allmänt

Svd skriver idag om politiker och sociala medier. Göran Hägglund, Fredrick Federley och Gudrun Schyman av toppnamnen är tydligen duktiga på det.  Jag kan tänka mig att inte ens full arbetstid med sociala medier skulle räcka att besvara frågor som kan riktas till Fredrick Reinfeldt och Anders Borg. En annan som däremot är jätte flitig trots sitt fullspäckade schema är Carl Bildt. Han finns på Facebook mer som en fanclub sida, men där man ser att han personligen är aktiv. Hans blogg, Alla dessa dagar, är också att räkna som en av Moderaternas mest lästa.

Det bästa med tillgänglighet är inte den publicitet eller marknadsföring man gör åt sig själv, utan det utbyte och kännedom man om människor och samhällsområden. För att inte tala om alla goda idéer som många sitter på. Här på Värmdö tänker topp politikerna göra sig tillgängliga genom dörrknackning. Ikväll ska det knackas dörr igen och i laget finns Lars-Erik, Monica, Erik och Camilla. Det blir kul!

Press:SvD

Kavla upp ärmarna för nu ska det jobbas

Kategori: Allmänt

Det lönar sig att sitta uppe sent. Ikväll i alla fall! Kl 22:45 presenterade SvD denna underbara nyhet, Reinfeldt leder jobbpolitiken. På en fråga om vem som har störst förtroende vad gäller jobben, svarade 35 procent Moderaterna, medan sossarna fick endast 25 procent.

För övrigt så har jag ikväll varit på en företagarutbildning som var mycket givande. Mer om det kommer vid ett annat passande tillfälle.

God natt!

Press:SvD

En fantasifull gryta

Kategori: Allmänt

Miljöpartiet tappar till Alliansen och snart gör väl socialdemokraterna det också. I en artikel i expressen skrivs det om Botkyrkas Mp:are som lämnar partiet till stöd för alliansen. Anledningen är enligt det som står i artikeln, att Botkyrkas Mp prioriterar samarbetet med de rödröda före miljöarbetet. Förnuftigt kan man då utifrån detta säga av dessa avhoppare!

Jag kan nog tänka mig att all kritik om burkaförbud från den rödgröna sidan kan också bidra till att väljare kommer över.  Det är trots allt 90 procent av befolkningen, enl. en undersökning som DN gjort, som håller med nämnt förslag. Man måste inte vara ute, som det sägs på bloggar och press, på "grumligt" vatten eller "flörta med SD" för att anse en åsikt som denna.

Oppositionens röster i bloggen Alliansfritt Sverige tycker att folkpartiet skålar champagne med SD men själv tycker jag att det är de själva som skickar inbjudningskort. Inbjudan till champagnekalas med SD gör nog alla som är emot just detta förslag och värsta scenariot är om hela riksdagen kommer att tvingas dricka med. 

Piratpartiet och andra sidan ägnar sig åt soppor istället för grytor och champagne, de vill nämligen koka soppa på en spik genom att ta plats i riksdagen med utgångspunkt på sina två frågor. Svd beskriver deras partiprogram som, citat ”förslag till trafikregler skrivna av någon utan körkort”slutcitat. Man undrar vad de vill i riksdagen att göra när de hyser sån misstro mot myndigheter och staten.  Vilka pirater!


Press:SvD ,Negativ till burka i skolan, Sveket mot Wetterstrand, Fler röster i Expressen, Pirater i sikte,

Trygghet i skolan 2

Kategori: Allmänt

Att ha eller inte ha niqab eller burka i skolor har ingenting med demokrati eller religion att göra. Skolan är en plats där barn och ungdomar ska känna sig trygga. Att en lärare döljer  sig vare sig bakom en mask eller en slöja bidrar därmed till en otrygg känsla hos barnen/ eleverna. Det finns säkerligen massor av andra sätt att klä sig i skolor som också kan hamna under förbud men dessa blir aldrig aktuellt att tala om.

Idag stödjer jag även vår/Moderaternas Margareta Pålssons förslag om att förbjuda lärare som döljer sitt ansikte.

För att vara ännu tydligare så vill jag inte se lagstiftning om exempelvis en brevbärare ska bära burka eller inte, utan bara i yrken där trygghet för brukaren måste prioriteras.

Press:DN, SvD ,DN


Tidigare inlägg om ämnet: Deshira Flankör,Trygghet i skolan

Kategori: Allmänt

Att ha eller inte ha niqab eller burka i skolor har ingenting med demokrati eller religion att göra. Skolan är en plats där barn och ungdomar ska känna sig trygga. Att dölja sig vare sig bakom en mask eller en slöja bidrar därmed till en otrygg känsla för omgivningen. Det finns säkerligen massor av andra sätt att klä sig i skolor som också kan hamna under förbud men dessa blir aldrig aktuellt att tala om.

Jag gillar folkpartiets förslag och hoppas det vinner stöd!Press: Aftonbladet, SvD ,DN


Andra bloggar om ämnet: Stefan Olsson,Tokmoderaten, Linda Norberg, Fredrik Sneibjerg,Share