Mina Tre Kronor

Trygghet i skolan

Kategori: Allmänt

Att ha eller inte ha niqab eller burka i skolor har ingenting med demokrati eller religion att göra. Skolan är en plats där barn och ungdomar ska känna sig trygga. Att dölja sig vare sig bakom en mask eller en slöja bidrar därmed till en otrygg känsla för omgivningen. Det finns säkerligen massor av andra sätt att klä sig i skolor som också kan hamna under förbud men dessa blir aldrig aktuellt att tala om.

Jag gillar folkpartiets förslag och hoppas det vinner stöd!Press: Aftonbladet, SvD ,DN


Andra bloggar om ämnet: Stefan Olsson,Tokmoderaten, Linda Norberg, Fredrik Sneibjerg,Share

Kommentarer

 • Fredrik Sneibjerg säger:

  Men vi har samma åsikt. Bara det att jag vill inte ha förbud utan att marknaden skall självsanera. Staten skall inte rota i det lilla.

  2010-08-05 | 09:12:26
  Bloggadress: http://www.fredriksfunderingar.blogspot.com/
 • Deshira säger:

  Hur kan det komma sig då att en fråga som berör slöjor ska ta så lång tid för DO att utreda?  När ingen vet hur man ska agera, är det inte upp till politikerna att ge vägleda?  Om det är något som gynnar SD, så är det att inte våga stödja en fråga som denna.  Jag läste en annan blogg, tror det var en centerpartistisk lärare som skrivit, där de hade frågat rektorn om hur de ska förhålla sig till några nya elever som bar burka. Rektorn hade då sagt något i stil med : Ni kan ju hantera elver som läser på heldistans galant, så jag litar på att ni ska kunna lösa även detta.  Fyndigt svar av rektorn tyckte jag, varför ska han/hon ta i frågan när inte ens politiker vågar?  Björnen är därmed väckt, kanske dålig timing men allt kan inte timas rätt här i livet.  Ha det gott!  Deshira

  2010-08-05 | 09:36:44
  Bloggadress: http://jagitrekronor.blogg.se/

Kommentera inlägget här: