Mina Tre Kronor

Grannen har bytt till rätt block, har du?

Kategori: Allmänt

Igår höll Fredrik Reinfeldt sitt utmärkta valupptaktstal på Södermalmstorg och stämningen var fantastiskt. Torget var fyllt av människor och applåderna tycktes aldrig upphöra. Jag är säker på att känslan av stolthet rådde hos fler än mig. I publiken fanns det allt från ministrar och reportrar till landets bärande vingar, dvs. vanliga människor som helt enkelt tyckts ha förstått vikten av en kompetent och progressiv regering. En regering med Sveriges bästa i sikte.

En seger ska aldrig tas för givet, men jag får känslan av att majoriteten av svenska folket ser klart skiljelinjerna mellan de två alternativen som står till buds.

På senare tid har jag varit ut på dörrkanckningskampanjer och det jag har fått erfara, är glädjande många människor som har gått över till vår politik. Människor blir dessutom så glada att vi är ute och arbetar och inte allt för sällan får jag också höra om emigrationsplaner om de rödgröna vinner. Nu ska vi inte överdriva har jag då oftast sagt, det är inte som om vi inte haft socialdemokratsikt regering förut. Jo, men inte tillsammans med kommunister, har jag fått till svar. Det är ju också så sant som det är sagt. Vänstern är nu med i bilden och Lars Ohly kommer i så fall att få en ministerplats, frågan är bara vilken.

Gamla tider är förbi och nya tider på intåg. Fredrik och Anders är folkets människor och tycket för dessa är ofantlig. Fyra år av effektiv, långsiktig och ansvarsfull politik tycks ha hunnit ge resultat. Om vi får fyra år till med dessa, är jag övertygad om en omställande Sverige även för en längre tid än kommande mandatperiod.


Press: Expressen, Svt, , Aftonbladet,

Bloggar: Den hälsosamma ekonomisten, PO Kjellberg, Kent,Kommentarer


Kommentera inlägget här: