Mina Tre Kronor

Stockholmare har inte tid att sitta under ekar

Kategori: Allmänt

Den som bor i Stockholm är smart nog att förstå att sittandet under ekar för att lukta på blommorna leder ingenvart. Däremot kan vi fortfarande underlätta vardagen och familjelivet genom rationellt och effektivt handlande.

DN presenterar en debattartikel idag där Ilija Batljan och Carin Jämtin skriker Heureka (fr. grekiskan Jag har funnit det). Grejen är bara att vi redan har haft det i några år och det kallas för RUT och ROT. Den briljanta idén handlar om hushållsnära tjänster där man genom att anlita handräckning skapar bättre livskvalité. Vårt RUT-avdrag handlar om skattelättnader (50% rea) för den som anlitar hushållsnära tjänster. ROT-avdraget handlar om skattelättnader (50% rea) för den som anlitar byggnadstjänster. Både socialdemokraternas tanke och vår är av god karaktär, men skillnaden är att socialdemokraterna vill gärna göra det ineffektivt med krux och krångel i tunnelbanorna. Som om det inte är nog stressigt, trång och krångligt på tunnelbanestationerna. Vår smarta Rut erbjuder bekväma hemlevererade tjänster.

Kanske har Vänstern gjort sitt avtryck i socialdemokraternas tänkande. Ineffektivt arbete med 10 man på samma jobb känner nog de flesta som erfarit kommuniststyre.

Återigen ”thinking inside the box”. Återigen låser de sig till att endast tänka på ett sätt. Hemleveranser av mat har på senare tid varit ett framgångsrikt koncept som många företag livnär sig på och därmed ingen sensation heller. Det känns nästan sorgligt att läsa hur framstående socialdemokrater griper efter de sista halmstråna genom att göra befintliga reformer till nya genom namnbyten och nya ineffektiva inslag.


Press:dagens DN debatt, Expressen, SvD, Aftonbladet,Andra bloggar: MaryX, Tokmoderaten, Annie,Magnus Andersson, Peter Andersson, Dennis NilssonKommentarer


Kommentera inlägget här: