Mina Tre Kronor

Ketchupeffekten

Kategori: Allmänt

Som tidigare sagt, känns detta år som ett framgångsrikt sådant.  Jag pratar alltid gärna om kontinuitet då saker behöver komma till rätta för att nå en viss stabilitet och sedan visa resultat. Ibland känns en mandatperiod för kort. Men Alliansen välgenomtänkta politik har redan från start tenderat till framgång och idag kan den med tydlighet visa att den klarar sig på fyra år för att nå sina målsättningar, trots den globala finanskrisen.

Dramatisk minskning av förtidspensioner, sades det på Ekot i morse. Det har på 40 år inte varit så få förtidspensionerade som nu. Förra året förtidspensionerades 22 000 nya personer, eller som det heter på regeringens nya språk fick sjuk- eller aktivitetsersättning. Det kan jämföras med år 2004 då 73 000 svenskar förtidspensionerades.

Värt att nämna är också de nya sjukförsäkringsreglerna som inte alls har påverkat människor på det negativa sätt som det målades upp i höstas bland massmedia. Trots det har regeringen med Cristina Husmark Pehrsson i spetsen reserverat sig genom ytterligare försäkringsåtgärder mot alla tänkbara brister som kan tänkas slå fel.


Svt Rapport, Ekot

Kommentarer


Kommentera inlägget här: