Mina Tre Kronor

Regeringens bärande vingar

Kategori: Allmänt

Regeringens aktivitetsinsats ”Lyft” syftar till att återkoppla kontakten mellan den arbetslöse och arbetsmarknaden. Särskilt viktig är den för de långtidsarbetslösa. Gårdagens TV-inslag gav aldrig den klara bild att dessa människor som hamnar i den tredje fasen av regeringens arbetsmarknadspolitiska projekt ”Lyft” inte får någon minskad ersättning mot vad de skulle ha fått vid total arbetspassivisering. Skillnaden är att dessa människor förutsätts arbeta/praktisera just i syfte att återknyta kontakten med arbetslivet.

Jag förstår också att i det närmast hopplösliknande läget, där avslag på jobbansökningar blir vardagsmat, känns det mesta utsiktslöst, men alternativet är att gömma sig hemma och inte göra något. Det ser jag definitivt som en återvändsgränd eller rättare uttryckt på engelska ”Dead End”.

Sen är det viktigt att även tänka på alla ”nya svenskar” som aldrig haft någon kontakt med svensk arbetsmarknad. För dem är detta mer än bara praktik. Det är ett stort steg och förhoppningsvis inträde till en värdig och välkomnande framtid.

Ett tydligt och konkret bevis på att regeringens olika arbetsmarknadspolitiska projekt varit framgångsrika inte minst här på Värmdö kan ni läsa om i Värmdös lokalpress, Nvp här. Exemeplvis har fyra av fem praktikanter som McDonalds i Mölnvik haft, anställts, bland dem även glada Flimon Oukbazghi. Totalt har 24 flyktingar på Värmdö kommit in i arbetslivet under år 2009.

Läs mer om Lyft här!


Kommentarer


Kommentera inlägget här: