Mina Tre Kronor

(C) vill omarbeta Arbetsförmedlingen

Kategori: Allmänt

Annie Johansson (C ) föreslår förnyelse av arbetsförmedlingen. Ni kan läsa om förslaget här. Rent spontant känns tanken god, precis som i utbildnings- och vårdsystemet ska en ”peng” följa den arbetssökande i sitt val. Meningen är att pengen ska betalas ut stegvis, en del när den sökande väljer förmedling och en del när denne har fått jobb. Den traditionella arbetsförmedlingen ska förbli en myndighet som stödjer de privata arbetsförmedlarna och utövar kontroll samt hanterar ersättningar. Detta tycker Centern är ett bra sätt att uppmuntra arbetsförmedlarna till att nå bra resultat.

Följande ser ni ett annat sätt att sköta arbetsförmedlingsfrågorna. Det kommer från en kille, Mikael, som kommenterat mitt blogginlägg.  ” I Kanada så har man sitt Federal Student Experience Program som gör att studenterna inte har något behov av några bemanningsbolag därför att det är en samverkan mellan den federala staten och universitet och college så att de får tillgång till kvalificerad arbetslivserfarenhet under sin utbildning och det är direkt kopplat till individens utbildningsprogram.” 

I Sverige är det väl endast yrkesutbildningar som erbjuder praktiktjänster i likhet med Kanadas program.  I vart fall, känns det som om förebyggandet av arbetslösheten börjar ta fart på ett helt annat plan än vad vi är vana vid, även om det för tillfället ligger på förslagsnivå.  Om det nu blir en kamp om vem som löser det bäst, är det välkommet för min del bara det leder till ett framgångsrikt resultat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: