Mina Tre Kronor

”Vi är inte på väg ut ur Riksdagen”

Kategori: Allmänt

Göran Hägglund ställdes mot väggen av politikerbloggens Nicklas Svensson och Anders Pihlblad. Sändningen skedde live i nyhetskanalen och går att se igen på TV4 Play.

Jag tänkte inte i detalj återge vad Göran Hägglund sa, men han fick en hel del kniviga frågor som jag tyckte klarade rätt så bra. Bland annat ifrågasattes han om hur det kommer sig att partiet tappat 2/3 delar av sina väljare sedan 1998 och om han skulle avgå om Kristdemokraterna inte kommer in i Riksdagen.  ”Vi är inte på väg ut ur Riksdagen” sa Hägglund och att opinionssiffrorna för KD brukar vända ju närmare valet man kommer.

En annan fråga som ställdes var, om Göran Hägglund tyckte att vårdnadsbidraget var en flopp. Det är aldrig ett problem om människor gör ett fritt val, sa Hägglund samtidigt som han framhöll möjligheten som människor ges, att ge sina barn en bra och trygg grund. Föräldrarna ska ha makten över sina barn och inte politiker, avslutade Göran vårdnadsbidragsfrågan med.

Jämställdhet för Göran Hägglund är också att man har lika villkor och lika möjligheter.

Civilkurage värderas högt av KD, vilket vann min största respekt. Enligt Göran Hägglund har varje individ ett moraliskt ansvar utifrån sin förmåga. Det räcker med att man tar upp sin mobiltelefon och kontaktar polisen eller springer till närmste telefonkiosk, uttryckte han.


Inför valet 2010 kommer KD att titta på frågan om hur man ska attrahera unga duktiga medarbetare inom äldrevården som ska ersätta den skara av duktiga kvinnor som kommer att pensioneras under de närmaste åren.  Ytterligare ett problem som KD kommer att fokusera på, är att kunna erbjuda rätt boende för de ofrivilligt ensamma människorna inom äldrevården.

Jag kan bara gratulera Göran Hägglund för ett bra reportage. För er som inte har hört den rekommenderar jag den starkt, då hela reportaget inte är med på min blogg och det ofta framkom en annan humoristisk sida av honom som jag tidigare inte sett.

Nästa utfrågning sker med Folkpartiets Jan Björklund den 3 februari. Undrar när det blir Fredrik Reinfeldts tur, kanske är han sist liksom man gör med efterrätten :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: