Mina Tre Kronor

Risk för att vi skulle bli ett fiasko

Kategori: Allmänt

Carl Bildt skriver en debattartikel i DN idag som är minst sagt mycket värd att läsa. Utrikespolitiken är bara en men mycket tydlig anledning till varför Vänsterpartiet aldrig suttit i regering. Bara blotta tanken på att en starkt vänsterorienterade utrikespolitik skulle ta form i Sverige, dämpar min stolthet över det land jag lever och verkar i. För sanningen är att det/vi skulle bli ett åtlöje och förlora all mark och respekt som genom åren har byggts upp både i Europa och Världen.

Koalitionen med Lars Ohly borde även få vilken ansvarstagande socialdemokrat som helst att tveka. Jag kan bara utgå ifrån mig själv och skulle med störst sannolikhet förbli sittande på soffan om inte rösta annat den 19 september. Min övertygelse om hur fel denna rödgröna allians är, utbringar stor sannolikhet för en långvarig borgerlig politik från och med 2014, om nu mot all förmodan de rödgröna skulle vinna regeringsmakten kommande mandatperiod.

Det är en sak att inrikes reformera och omreformera lagar för i slutändan kan vi, folket, inget annat göra än anpassa oss till verkligheten, men utrikes bör vi ha en gemensam och gränsöverskridande inställning. Det utformat av en folkopinion och inte Lars Ohly ensam.
Äldre inlägg: EU en väg för mig till att uppge Tellus som mitt hemland,
Press: DN,

Kommentarer


Kommentera inlägget här: