Mina Tre Kronor

Livskvalité endast för rika kvinnor

Kategori: Allmänt

Äntligen dyker KD in i Rutdebatten. Jag har saknat dem och tycker att frågan är dem högst angelägen särskilt med en partiledare till socialminister.

Desiree Pethus Engström (KD) skriver en mycket bra artikel i dagens Svd om Rutans effekt på både arbetsmarknaden och kvinnors liv ur fler perspektiv. Hon nämner bland annat att enl. Almegas undersökning är det 70 procent av arbetskraften kvinnor och enl. scb:s siffror från 2008 är 57,3 procent av köparna också kvinnor. Hon beskriver utbytet enkelt och nästan rörande vackert med uttrycket ”av kvinnor till kvinnor”.

Liksom Desiree Pethus Engström berör även Skattebetalarna ämnet ur det livskvalitativa perspektivet. De så kallade ”rika” kan i stort sätt alltid unna sig insatser som förbättrar deras tillvaro, varför Rut-avdragets tillkomst eller ev. slopning inte förändrar deras livskvalité. Det faktum att Rutan har skapat jobb har jag skrivit om i många av mina senaste inlägg. Det som nu är intressant, är sanningen att även konsumenten som exempelvis den ensamstående mamman, som gärna ägnar sig sin köpta tid till sina barn och annat gott, blir lidande.

Att jag åter skriver det jag läst i Svd och skattebetalarna.se är som att jag skulle försöka återge hur en viss operasångerska lät under ett ariastycke, varför jag hänvisar er direkt till artiklarna.


Ps. Ja, jag känner också att försvaret och diskussionerna om Rut har blivit som jag tidigare sagt aningen för mycket. Men jag kommer ändå att försvara det, så länge som det krävs. Dels för att jag brinner för alla arbetsmarknadsfrågor, men också för att det ger en snutt av utökad rättvisa åtminstone till en del av landets medborgare.  Men det finns massor kvar att göra...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: