Mina Tre Kronor

Livet är inte så svart eller vitt

Kategori: Allmänt

Den senaste tiden har min dator mestadels lagts på hyllan, livet är stort, som en annan alliansbloggare skrev, i alla fall just för tillfället. Jag uppdaterar mig ibland och då blir det mycket läsning på en gång. Nu senast hamnade jag på Fredriks funderingar. Hans fundering om Fp:s integration till alliansen väckte funderingar även hos mig, vilket resulterade till vidareslussning till Niclas Selbergs blogg.

Propagandan där extrema termer som ”hot” brukar vanligtvis inte bita på mig för jag anser inte att livet är så svart eller vitt. Det var inte länge sedan som Aftonbladet publicerade ut en annan artikel om vad som ansågs som landets ”hot”. Nu är det demokratins ”hot” man diskuterar. Det enda hotet som finns, enligt min uppfattning, är oförmågan till förståelse att livet handlar om kompromisser. Vi lever i en för var dag mer integrerad värld, vilket innebär att alla tar sitt ansvar samtidigt som man visar större hänsyn till varandra. Alliansen har hittills varit ett framgångsrikt koncept, vilket naturligtvis kan ligga till grund för fortsatt samarbete. Jag tycker mig se samtliga partiers verk och arbete under denna mandatperiod. Den som tycker annat, bör se efter sitt eget hus, för de dåliga opinionssiffrorna beror inte på de andra allianskollegorna utan snarare dålig förmedling av sitt eget arbete. Jag är också införstådd med att några har fått kompromissa bort vissa frågor men fått desto mer tillbaka. Dessutom innebär nya profileringar turbulenta tider när det gäller väljare.

Alliansen är ett framtidsalternativ som verkar i tiden. Ideologin efterföljs i den mån samhällsutvecklingen tillåter, men huvudsaken är att det finns en följdriktighet. Styrkan för dagens Allians är just det enastående samarbetet och det samlade kompetensen i regeringen, där varje minister tycks ha gjort ett fantastiskt jobb oavsett partifärg.

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: