Mina Tre Kronor

Bred uppgörelse om betygen

Kategori: Allmänt

Regeringen tillsammans med socialdemokraterna har äntligen nått uppgörelse om ett  nytt betygssystem, från A till F, vilket uppskattas även av Lärarförbundet.

Även om det finns några som riktar kritik och oro för betygsinflation då stegen B och D saknar kriterieformuleringar, tror jag att en bredare skala gör det lättare att placera eleverna efter den verkliga presteringsförmågan. På så sätt kan de enklare fångas upp av lärarna för att sedan arbeta mer målinriktat.

Själv fick jag mina första år i skolan i väldigt konservativa system som jag faktiskt uppskattar idag och önskar ha fortsatt med samma krav under hela min skolgång.

Här på Värmdö var skolan ett kärt ämne som berördes av flera under veckans KF-budgetsammanträde.  Representanter från samtliga partier hade något inlägg just om skolan och ur sin synvinkel med barnens bästa i sikte. Hur dessa synsätt varierar är ett mycket intressant ämne som jag säkerligen kommer att återkomma till vid ett annat tillfälle.


Artilkar: DN, ,


Kommentarer

  • Amanda säger:

    Kanon med en bred uppgörelse och att lärarförbundet är nöjda. Betygssystemet är något så viktigt att man inte kan hålla på att byta hur som helst.

    2010-12-23 | 16:09:43
    Bloggadress: http://sv.foliactive.com/

Kommentera inlägget här: