Mina Tre Kronor

KF-premiär för mig

Kategori: Allmänt

Ikväll var jag på mitt första KF möte som tjänstgörande. De första fem minuterna var lite pirriga av alla nya intryck, för att sedan bli bättre.

Det politiska spelet är väldigt intressant för mig som ny i politiken, särskilt när saker och ibland talarens egna ord vrids och vänds på alla möjliga sätt av annan. Det får mig att tänka på den där amerikanska ramsan man hör i actionfilmer som polisen drar för brottslingarna när de häktas ”anything you say can and will be used against you…” vilket i sin tur väcker undran om vem som i dessa sammanhang är "good guy" och vem som är "bad guy"? Kanske lite långsökt men lärdomen av det borde i alla fall vara att hellre vara övertydlig än lämna möjlighet till andras vilseledningar.

Kommunfullmäktiges ordförande blev Monica Pettersson (M), vice ordförande Max Ljungberg (Mp), andre vice ordförande blev Johanna Hallén (S). För övrigt gick större tiden av kvällens möte till oppositionens anföranden om kommunens beställar och utförarorganisation. Oppositionen menade att många Värmdöbor är emot detta. Lite konstigt tycker man att det är, med tanke på att detta har sagts under hela förra mandatperioden av oppositionen, det har skrivits artiklar och skrikits högt samtidigt som vi, moderater, har varit för organisationen. Med andra ord borde valresultatet vara bekräftande för vilka grundläggande förutsättningar Värmdös invånare vill att kommunen ska jobbar efter.  Alltså har vi fått mandat av väljarna att fortsätta bedriva organisationen med dess befintliga utgångsläge samt de justeringar vi har identifierat nödvändiga.  

Det var naturligtvis många saker som ältades om och om igen, men det är väl det som är demokratins livsluft, mycket egen konstruktivitet och lite eld i baken av motståndarnas förslag leder förhoppningsvis till optimala och bättre lösningar för medborgarna. Kanske för att påminna även mig själv, måste jag tillägga att förslagen från oppositioner ofta kan kännas som om man skjuter från höften. Men det kan eventuellt bero på att man som opposition inte behöver ta samma ansvar för sina förslag som sittande majoritet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: