Mina Tre Kronor

Några reflektioner

Kategori: Allmänt

Det är tråkigt men väntat att situationer där destruktivitet ska genomsyra politiken skulle uppkomma. SD gör som väntat allt för att förhindra all konstruktivt arbete inom integrationspolitiken. Frågan är om landets skattebetalare och framförallt de som la sin röst på SD insåg att konsekvensen ofta blir 349 avlönade politiker för resultatlöst arbete i fyra år?! En opposition är till för att komma med invändningar eller en annan synvinkel, inte att förhindra gång efter annan. Det positiva i det hela är att Alliansregeringen hann med en hel del reformer förra mandatperioden och behöver egentligen bara se till att all dessa fungerar väl för att så småningom kunna skörda frukten.

Dagens glädjande nyhet är att fler och fler vill jobba efter 65 års ålder.  Människor vill fortsätta berika tillvaron genom att bibehålla eller eventuellt skapa ny mening i det. Jag känner flera pensionärer som från början arbetade deltid efter pensionsåldern, men sedan gått upp till full tid igen.

Dn,


Kommentarer

 • MartinA säger:

  Har vi något val? Dagens vansinnespolitik kan knappast finansieras med att bara lägga ner försvaret? Undrar vad det beror på, trodde vi hade tillväxt? Jag har mycket svårt att tro att jag kommer få någon pension över huvud taget. Men berikade blir vi.

  2010-11-11 | 22:21:21
 • MartinA säger:

  Förresten stödjer du verkligen SFI bonus? Tycker du att det är rimligt att muta folk för GRATIS utbildning i språket som talas i landet de valt att flytta till? Det är ett vansinnesförslag. Etableringslotsar låter bara som det vanliga innehållslösa pengaslöserifluffet som hållit på i 30 år, kostat massor med pengar och lett till den situation vi har idag. Men jag vet inget om det förslaget så det kan jag inte kritisera faktabaserat.

  2010-11-11 | 22:25:08
 • Deshira säger:

  Hej Martin,

  Tack för besöket och dina kommentarer. SFI bonus har testats redan i flera kommuner och tycks ha fungerat bra, varför man vill införa det i hela landet. Man måste tänka långsiktigt om man nu ska begränsa sig till den samhällsekonomiska aspekten! Tanken är att fler ska med gott resultat fullfölja sin (svenska)språket kurs. Icke svensktalande ”svenskar” är inte särskilt lönsamma samhällsekonomisk, för att inte tala om att passivitet bidrar till en både fysisk och psykisk ohälsotal. Och man vill väl för den delen att människor ska ha rätt till att leva ett oberoende liv. Sverige är inte i behov av en främlingsfientlig politik utan en kreativ och progressiv sådan. Ofta morot och ibland i kombination med krav och jag är övertygad om att vi får en bättre fungerade integrationspolitik.

  Här är ett annat inlägg som jag lagt ut för länge sedan och berör samma ämne.

  http://jagitrekronor.blogg.se/2010/march/och-sa-valkomnar-vi-till-sverige.html  Må väl!  /Deshira

  2010-11-12 | 06:56:05
  Bloggadress: http://jagitrekronor.blogg.se/

Kommentera inlägget här: