Mina Tre Kronor

Prestigelös politik

Kategori: Allmänt

Jag måste citera Ulf Kristersson, socialförsäkringsminister (M), ”Vi som tog ansvar för att genomföra en helt nödvändig sjukförsäkringsreform, tar nu också ansvar för att göra den bättre”.

Denna synsätt gör mig stolt över att tillhöra Moderaterna. Läs gärna hela artikeln här!

Politiker ska eftersträva den bästa lösningen, men faktum är att inte ens den kan vara var enda människa i landet till lags. Huvudsaken är att man alltid är medveten om det och lämnar utrymme för självrannsakan och revidering. Prestige hör inte hemma i politiken och särskilt inte när utfallet så starkt berör människors tillvaro.

För mig är politiken att vara till samhällets tjänst. Min största utdelning blir att få vara med och bygga något bra för landet. När den arbetsföra tiden är förbi är i bästa fall endast minnet som förblir kvar och frågan blir då hur man vill bli ihågkommen?

Liksom man hört någon gång någon gamling med stolthet säga att jag var med och byggde den där skrapan, eller bron, så vill jag kunna säga jag var med och hjälpte till att det blev ändring på just den där dåliga situationen eller möjliggjorde den där saken.

Dn,


Kommentarer


Kommentera inlägget här: