Mina Tre Kronor

Inte ett pip på länge

Kategori: Allmänt

Om det är någon som följer mig regelbundet så vet du/ni att jag inte har skrivit på länge. Intresset finns kvar och är till och med större, men som ny i politiken är det lokalisering som gäller de närmaste dagarna, medan de äldre och erfarna får visa vägen. Både kommunal- liksom rikspolitiken är högst intressant med tanke på de nya omstallationerna som har kommit till stånd.  Jag litar dock på positivt och konstruktivt tänkande, för det är vad som krävs för att behålla och vinna fortsatt förtroende bland dagens flexibla väljarkår.  Jobben, stressen och medvetenheten är så stora idag att människor inte envisas med att slå rot i samma val gång efter gång utan tar sin vardagsflexibilitet in i politiken, nämligen väljer det som passar sin egen vardag.  De som skapar då förutsättningarna är vi, heltids och fritidspolitiker. Det gör ju också att lyhördheten är en grundläggande egenskap som vi som politiker måste besitta.

Jag måste säga att jag faktiskt gillar läget, för det är först nu som förnuftet prioriteras. Förnuft bland väljarna som i sin tur skapar förnuft i politiken. Inget kan tas för givet. Det är nu som väljarens röst blir hörd på riktigt och det är vad demokrati handlar om!

Värmdökoalitionen

Kategori: Allmänt

Jag såg på besökarstatistiken att det har klickats in i min blogg flera gånger idag, trots att jag inte skrivit något nytt på ett tag. Jag misstänker att det har med kommunalpolitiken att göra.

I och med att intresset för mina tankar finns, så kan jag inget annat säga än att:

M+Mp+Fp+Kd = sant

Värmdö kommer alltså att styras av dessa partier, kallad Värmdökoalitionen, under följande fyra år.

Jag har alldeles för lite erfarenhet för att försöka ge mig på någon sannolikt klar framtidsbild, men förutsättningarna är goda för en lyckosam politik. Jag har också i olika sammanhang stött på flera företrädare från Mp och känt att personkemin från min synvinkel är mycket bra.


NVP, Värmdö Kommun, Värmdömoderaterna,