Mina Tre Kronor

Ett stabilt Sverige sökes!

Kategori: Allmänt

 

När till och med media behöver uppmana till att glädjas, ja då är spänningen laddad.  2010 års allmäna val är den bästa Moderaterna har gjort någonsin och ändå känner man sig lite smått besviken. Jag försöker tänka positivt genom att tänka ut olika sämre scenarion, rödgrön valseger med SD som vågmästare, SD ännu större, rödgrön majoritet, mandatökning för V osv… Alternativ nummer två som skulle kunna vara den sannolikhetsmässigt närmaste är ingen vidare kul tanke.  Rödgröna som bjuder in Centern som vägrar ”regera med kommunister”. Rödgröna som bjuder in Folkpartiet och striderna raddar upp sig en efter annan mellan Jan Björklund och Lars Ohly och där det hela skulle likna en frontalkrock. Å man tänker igen, visst ska man glädjas! Glädjas åt att samme man som undersökning efter undersökning har visat haft svenska folkets förtroende. Samme man som tillsammans med Allianspartierna tagit oss igenom den värsta finanskrisen på länge.

Å man undrar igen, hur gick egentligen valet? SD-väljarnas ökning i Stockholm berättigar till viss självkritik, men det kan lika gärna tolkas som missnöjesröster. Det något mindre tappet i Stockholmsregionen tror jag beror mycket på taktikröstning. Det är trots allt storstadsbor som är rörligare och kanske mindre begränsade av indoktrinerade ideal.

Miljöpartiet som också ökat blåser gärna upp sig och bidrar till att sråkrören tycks få tunnelseende. Trots att jag säkerligen klassificeras som amatör i politiken, förstår jag så pass mycket att lösningarna måste stå närmare än kompromisslösa förhandlingar. Eller så är det precis det jag är, amatör, som inte förstår bättre än att det är ett löjligt spel av Mp i syfte att förhandla till sig ministerposter däribland vice statsministerposten. Det återstår att se!

Demonstrationerna mot SD sprider sig på alla håll, spekulationerna hänger också med. Ett främlingsfientligt parti som tycks uppleva ketchupeffekten vad gäller uppmärksamheten. Med det kommer förhoppningsvis också en annan ketchupeffekt, nämligen den röriga och klibbiga som man helst undviker få på kläderna. Det vackra i det hela är just avståndstagandet från alla håll som visar vilket varmt nordeuropeiskt land vi lever i. Ett land med öppna och toleranta värderingar.

val.se visar att siffrorna förändras hela tiden och omräkningen fortsätter. Mitt hopp vilar på onsdagsräkningen som inbegriper utlandsrösterna och som också inger optimism. Sista ordet är därmed ännu inte sagt!

Dn, SvD, Aftonbladet, Dn,Kommentarer


Kommentera inlägget här: