Mina Tre Kronor

Ord utan handling

Kategori: Allmänt

Nu har jag i lugn och ro läst hela Håkan Juholts tal på politikerbloggen. Juholt talar som om vår borgerliga regering har suttit vid makten i tjugo år. Hade inte Sverige haft socialdemokratiskt styre fram till bara för 5 år sedan, hade kanske till och med jag köpt hela talet, men faktum är att de har haft alla möjligheter i världen till att utrota fattigdomen, långtidsarbetslösheten och segregationen. Det som gjordes var att munnar mättades med bidrag utan några vidare kraftansträngningar på dessa människors psykiska välmående och långtidsarbetslöshet löstes genom förtidspensioneringar. Integration uppnås inte genom slussning till förorter med tusen begränsningar till arbete. Som det var förr, stod det en flerårig process till buds för den som ville arbeta som nyanländ!

Sysselsättning är nyckeln till det mesta. Spill inga tårar över att kapitalet flyr landet, utan skapa möjligheterna till att det stannar kvar i Sverige! Lev med tiden och anpassa politiken till tiden! Medan alla styrmäktiga stater faller, finns det människor i vårt land som tror att genom att styra individen har vi lösningen på framtiden. Man tror sig inte se landet bli framgångsrikt på att ”bädda varandras sängar” och på så sätt inbillar man människor att det finns ”fina” och ”fula” yrken.  Alla ska tydligen plugga till höga utbildningar för att sedan ägna sig livet ut åt att betala tillbaka studielån och perversa skattesatser.

Den verklighet som ofta socialdemokratin beskriver idag utgår från en annan tid, där bland annat vi kvinnor inte hade samma roll i arbetslivet. För att dagens pussel ska gå ihop med oss kvinnor i arbetslivet behöver vi bland annat just den som bäddar våra sängar eller städar våra hem. Och det är ett yrke lika värt som alla andra yrken, den människan behövs och spelar sin viktiga roll i samhället som alla andra.

Håkan Juholts tal innehöll mycket ideologi utan att han utvecklade någon sorts tillvägagångssätt. Utifrån det som sades kan vi bara gissa att han vill lösa alla knutar genom att överlåta problemen till folket. Han som snackade ner kapitalets värde kommer troligen använda det som lösning på problemen, mer skatt och mer begränsningar. Världen utmanas inte i innovationsteknik genom striktare styrning utan genom att skapa möjligheter och lönsamhet. Vanföreställningarna om att företag och organisationer ska drivas på plus-, minus noll resultat fortsätter liksom nedvärderingen av drivkrafter och ambition.

Jag vågar gissa på att inte bara mittenväljare kommer att kryssa alliansen och Moderaterna i nästa val. Det måste trots allt vara en hel del socialdemokrater som på senare år tagit partiet mer åt mitten. Jag välkomnar även dessa med sin röst eller kanske till och med sitt medlemskap.


Press: Aftonbladet, SvD, K-G Bergström på Expressen, DN, Ingen höjd skattetryck,

Bloggar: Tokmoderaten, Kent Persson, Minamoderatakaramaller, Moderata Perspektiv, Fredrik och hans Sollentuna, Lotta Olsson,


En tanke åt världens alla håll och kanter

Kategori: Allmänt

Läget tycks ännu inte bli bättre i Japan. Följderna av tsunamin inger en stark känsla av obehag världen över. Man tänker på alla människor vars tillvaro plötsligt kraschat och man föreställer sig känslan av totalt kaos och förvirring. Personligen kan jag relatera till en sådan känsla även om i dessa mått framstår min erfarenhet som minimal. Jag tänker tillbaka på den något pessimistiska intervjun som Dr Doom gav till Svd:s journalister och som presenterades häromdagen.

Dr Doom som några år innan finanskrisen förutsåg en bostadsbubbla i USA befarar än en gång en dyster framtid i ekonomiska termer. Hans förutsägning grundar sig även på läget i mellanöstern och oljemarknaden i världen. Läs hela artikeln här! Länk!

Det man själv undrar är vad vi egentligen gör med den värld som vi lever på och som vi tydligen är långt ifrån kapabla att kontrollera. Man tänker på de många naturprogram man sett på TV, kvarlevor och fossiler som har studerats och alla teorier om de olika varelsernas utrotning. Man tror sig vara väl förberedd på mycket i och med den tekniskt välutvecklad tillvaro vi har skapat. Men de senaste naturkatastroferna, en efter annan slår oss på fingrarna. Som icke kärnkraftsmotståndare börjar jag undra om vi gräver våra egna gravar genom dessa. Å andra sidan oljan som också kontrollerar världen och makten, ger oss också anledning att inte sova allt för tryggt. Miljöfrågorna tycks ha tagit fart på senare tid och forskningen och ambitionerna till alternativa energikällor har tagit en rasande takt. För att även denna gång och som alltid hämta någon lärdom och gott av det mesta vill jag gärna tro att Japans läge ska bidra till en tankeställare. En tankeställare som förhoppningsvis gör att alla andra problem framstår som små flugor.

Tillvaron har blivit större och världen har blivit mindre. Cyberkommunikationen har gjort att vi får insyn i alla världens håll och kanter och intoleransen av orättvisa bekämpas från alla håll. Det hela inger stor känsla av hopp om en bred förståelse för varandra men också respekt för den planet vi lever på. Med tanke på den snabba teknikutveckling som det skett bara på de senaste 20-30 åren motiverar det trots allt till förväntningar om en framtid oberoende vare sig av olja eller kärnkraft.

Min närmaste förhoppning är om ett snart slut på det Japanska kaotiska läget och med uppmaningen om att inte glömma bort de drabbade önskar jag att den som kan, tar kontakt med hjälporganisationer för en medmänsklig handling, men också med uppmaningen om att se upp för de gamaktiga blufforganisationer.

Länkar: Dn om ny explosionsrisk, Dr Doom om Japan, SvD rapporterar minut för minut, Aftonbladet,Japanska regeringen befarar härdsmälta,

Bloggar: Carl Bildt, Kent Persson, Lotta Olsson, Thomas Böhlmark , Elias Granqvist,I tid och rum

Kategori: Allmänt

Ena sidan sitter vi och bedömer de olika bidragen av melodifestivalen, medan andra kämpar efter andan och stabiliteten av densamma jord vi står på. Visst kan man ofta tycka att världen är orättvis? Men två saker fel gör inte saken rätt men däremot två saker rätt hade i och för sig bara varit succé.

Jag hoppas att de efterkatastrofala effekterna begränsas och mina tankar och all min medkänsla går till alla drabbade av tsunamin!
Jorden skakar också om på andra håll, men kanske på ett annat sätt och även där bara för vissa. Jag skulle vilja påstå att för mig tidigare okände Juholt ännu framstår som en gåta och man undrar om Stig Malm skäms mindre nu?!  Som jag förstår på det som skrivs, står han rätt långt in till vänster i socialdemokraternas partiskala. Det gör att man undrar hur resultatet av ett oppositionsarbete som eventuellt utgörs av ytterligheter kommer att se ut. Lars Ohly var i alla fall nöjd om det nu är en fördel?! Vi lever i en snabbföränderlig värld och enligt många framstående socialdemokrater samt deras eftervalsanalys, tycktes man ha uppfattat att individen måste ha större utrymme och systemet anpassa sig därefter, men tydligen vill man inte finna sig i den verkligheten.

Jag ser fram emot denna fortsättning och tycker att det ska bli rätt skönt att tillhöra det parti som är och förblir framtidens riktiga samhällsbärande parti.

 

 

Länkar: Dn och Juholt,SvD i Japan, Aftonbladet,DN ledare, ,Ny föreningsstyrelse på Värmdö

Kategori: Allmänt

Värmdömoderaterna röstade fram ny föreningsstyrelse på årsstämman igår!

Läs vidare om Värmdömoderaternas nya styrelse här!


För egen del tackar jag ödmjukast för förtroendet som ledamot!