Mina Tre Kronor

Ord utan handling

Kategori: Allmänt

Nu har jag i lugn och ro läst hela Håkan Juholts tal på politikerbloggen. Juholt talar som om vår borgerliga regering har suttit vid makten i tjugo år. Hade inte Sverige haft socialdemokratiskt styre fram till bara för 5 år sedan, hade kanske till och med jag köpt hela talet, men faktum är att de har haft alla möjligheter i världen till att utrota fattigdomen, långtidsarbetslösheten och segregationen. Det som gjordes var att munnar mättades med bidrag utan några vidare kraftansträngningar på dessa människors psykiska välmående och långtidsarbetslöshet löstes genom förtidspensioneringar. Integration uppnås inte genom slussning till förorter med tusen begränsningar till arbete. Som det var förr, stod det en flerårig process till buds för den som ville arbeta som nyanländ!

Sysselsättning är nyckeln till det mesta. Spill inga tårar över att kapitalet flyr landet, utan skapa möjligheterna till att det stannar kvar i Sverige! Lev med tiden och anpassa politiken till tiden! Medan alla styrmäktiga stater faller, finns det människor i vårt land som tror att genom att styra individen har vi lösningen på framtiden. Man tror sig inte se landet bli framgångsrikt på att ”bädda varandras sängar” och på så sätt inbillar man människor att det finns ”fina” och ”fula” yrken.  Alla ska tydligen plugga till höga utbildningar för att sedan ägna sig livet ut åt att betala tillbaka studielån och perversa skattesatser.

Den verklighet som ofta socialdemokratin beskriver idag utgår från en annan tid, där bland annat vi kvinnor inte hade samma roll i arbetslivet. För att dagens pussel ska gå ihop med oss kvinnor i arbetslivet behöver vi bland annat just den som bäddar våra sängar eller städar våra hem. Och det är ett yrke lika värt som alla andra yrken, den människan behövs och spelar sin viktiga roll i samhället som alla andra.

Håkan Juholts tal innehöll mycket ideologi utan att han utvecklade någon sorts tillvägagångssätt. Utifrån det som sades kan vi bara gissa att han vill lösa alla knutar genom att överlåta problemen till folket. Han som snackade ner kapitalets värde kommer troligen använda det som lösning på problemen, mer skatt och mer begränsningar. Världen utmanas inte i innovationsteknik genom striktare styrning utan genom att skapa möjligheter och lönsamhet. Vanföreställningarna om att företag och organisationer ska drivas på plus-, minus noll resultat fortsätter liksom nedvärderingen av drivkrafter och ambition.

Jag vågar gissa på att inte bara mittenväljare kommer att kryssa alliansen och Moderaterna i nästa val. Det måste trots allt vara en hel del socialdemokrater som på senare år tagit partiet mer åt mitten. Jag välkomnar även dessa med sin röst eller kanske till och med sitt medlemskap.


Press: Aftonbladet, SvD, K-G Bergström på Expressen, DN, Ingen höjd skattetryck,

Bloggar: Tokmoderaten, Kent Persson, Minamoderatakaramaller, Moderata Perspektiv, Fredrik och hans Sollentuna, Lotta Olsson,


Kommentarer


Kommentera inlägget här: