Mina Tre Kronor

jobb, utbildning och föreningsdagar

Kategori: Bilder

Intensiv men härlig vecka. En jobbig förkylning har inte gjort det klumpartade arbetet enklare, men vill man tillräckligt mycket, så kan man.

I onsdags hade vi Vård- och omsorgsstyrelsens sammanträde. Som relativt ny i mitt uppdrag där, har jag många förväntningar att uppfylla. Min målsättning är att med den bästa kvalitén i fokus, skapa en positiv anda i hela kommunala produktionen av vård- och omsorgstjänster. Och det är minsann lättare sagt en gjort. Det kräver målfokusering, krav, omtanke och engagemang dels av mig och mina kollegor i styrelsen, men också där ute i verksamheterna. Jag brinner alltid för det jag gör och i detta fall en bättre vård- och omsorg för människor, framförallt inom äldrevården. Det är ett arbete som sträcker sig enda till våra egna riksdagsledamöter. Detta i egenskap dels som ordförande i Vård- och omsorgsstyrelsen på Värmdö, men också som projektledare av ett länsgemensamt projekt inom Moderaterna, Lyssna & Förnya, där även värmdömoderaterna deltar. Det går ut på verksamhetsbesök och en verklighetsbild inom välfärdssektorn.

 

Även i mitt andra liv, dvs. som heltidsarbetande har det hänt mycket under veckan. Allt i positiv anda, där nya kreativa medarbetare och en engagerande ledning ingår.

 

Föreningsdagarna

Idag på lördagen hade jag tänkt vara halvdagssjuk. Jag har suttit på en förkylning i snart två veckor men preparerat mig med alvedon och massor av honung. Jag gick därför halvtid från en utbildning som pågick i riksdagshuset för att hinna med att ställa ut kampanjmaterial vid kyrkparken i Gustavsberg, där entusiastiska Kenta och Gunilla väntade. Föreningsrådet har en tradition att under två dagar på året samla upp Värmdös föreningar i en stor utställning/marknad. Där skulle mitt arbete för dagen sluta men när Gunilla berättade att hon trots förkylning hade kommit, blev mina planer genast ändrade. Samvetet blev för stort för att smita från arbete. Monica. O. och Peter Frej avlöste första gänget. Som plåster på såret fick vi en ny medlem i Värmdömoderaterna, vilket gjorde hela mödan värt.


 

Bilder på Värmdömoderaterna, Kyrkparken Gustavsberg 08.09.2012

Tillföreningsdagarnas tradition hör även en paneldebatt som ofta leds av föreningsrådets representanter och dominerande av både politiska talare och åhörare. Idag såg jag några nya ansikten som eventuellt var vanliga medborgare. Peter Frej, kommunalråd och ordförande i samhällsplaneringsnämnden var vår representant. Diskussionen var samhällsomställning med fokus på klimatet.

 

Pella Thiel, miljöengagerad kraft (jag vet inte hennes befattning) som var moderator avslutade övningen mycket illustrativt, där hon hällde upp vatten i en hink som var döpt till ”ekonomi”. Hinken hade massor med hål i, så att vattnet sipprade ut i en viss hastighet. Pekandes på vattnet som fortfarande var i hinken, var Pellas fråga som vi då fick ta med oss, hur vi kan få vår ekonomi att snurra lite längre i kommunen innan den går vidare?

   

Bild1. Peter Frej diskuterar frågor. Bild 2 Pella Thiel illustrerar vilja av kommunens ekonomi. Kyrkparken Gustavsberg 08.09.2012

Ettiketter: Värmdömoderaterna, Deshira Flankör, Vård- och Omsorgsstyrelsen,  Kampanj, Föreningsdagar

Kommentarer


Kommentera inlägget här: