Mina Tre Kronor

Ett möte för framtiden

Kategori: Allm�nt

Sverigemötet i helgen lyfte moderata deltagare i fler bemärkelser. Välorganiserade seminarium och valårsfokus var en fantastisk energikälla. Mycket hade fokus kring detta supervalår som 2014 är med inledande Europaparlamentsval. Kandidaterna var mer taggade än någonsin, inte minst vår statsminister som i en dryg timmes tal lyckades sammanfatta var vi kommer ifrån, var vi är och vart vi är på väg. Jag är medveten om att jag har sagt det tidigare, men detta tal är nog det bästa han någonsin haft (jag kan inte rå för att han överträffar sig själv) >>> länk: >>> Fredrik Reinfeldts tal.

I många år har nu regeringen ägnat sig åt utredningar som också lagt grunden för en hel del reformer som har genomförts. Reformer anpassade helt utifrån de unika behoven som finns hos olika företagssektorer, människor i olika åldersgrupper, bakgrunder med mer.. Det har investerats på många håll och kanter för att stimulera arbete. Det har investerats för fler arbetade timmar och det har investerats för starkare drivkrafter till arbete. Utdelningen har hittills varit, en kvarts miljon fler människor som jobbar och högre andel som står redo för att ta ett jobb. Arbetsviljan har stigit och fler vill bidra till sin egen och landets framgång. I jämförelse efter jämförelse länder emellan toppar Sverige listorna vad gäller välskötta finanser. Det är kanske inte konstigt att även andra länder vågar ta ställning som de gjorde via Tv-konferenser på Sverigemötet. En av dem var Tysklands förbundskansler Angela Merkel och en annan Englands premiärminister David Cameron. Den tredje som också var närvarande, var Norges statsminister Erna Solberg. 

    

Mot detta står en splittrad opposition som ännu till dagens datum inte lämnat besked varken om deras samarbete, deras politik eller vilja till förändringar. Ofinansierade reformer skapar budgethål som måste fyllas eller helt enkelt tomma löften.  Svävande jobbgarantier (90 dagars garantin) som S föreslagit förbrukar resurserna snabbare än kvickt och kvar blir då situationer likt Sydeuropas. Staten sitter inte på någon pengabrunn utan resurserna skapar du, jag och alla andra som jobbar. Tar finanserna slut, måste det tas från annat håll och med stor sannolikhet ännu mer skatt från dig och mig. Inte heller är oppositionen eniga om sin politik. Oenig och oförberedd politik skapar kaos, likt Danmarks regeringsombildning. Den tiden är förbi. Idag vill vi veta allt om vad som komma skall, vi matas med information om vad våra vänner och bekanta gör till vardags, ibland till och med deras matvanor, vi kan veta fostrets kön i magen om vi så önskar, vi informeras exakt var vår frakt befinner sig och vi informeras om allt som sker runt omkring oss. Dagens informationssamhälle har skapat vanor som inte lämnar något utrymme för överraskningar och ovisshet såsom oppositionen ger, ovisshet om både samarbetspartner och politisk riktning. Sådana överraskningar lär skapa turbulens där konsekvenserna kan komma till att bli katastrofala.  

Precis som Fredrik Reinfeldt betonade, handlar framtiden om fortsatt stimulans för arbete. Reformerna ska finansieras krona för krona och Sveriges arbetskraftsreserv ska tas till vara. Den arbetskraftsreserv statsministern menade är alla de kvinnor som prioriterar bort sitt arbete till förmån för mannens karriärsutveckling. I Sverige arbetar över en halv miljon fler män än kvinnor redogjorde Statsministern. Fler sätt att underlätta för fler kvinnor att arbeta ska arbetas fram för att jämställa differensen emellan.  

   Kommentarer


Kommentera inlägget här: