Mina Tre Kronor

Ledarskap när den är som bäst

Kategori: Allm�nt

 

Och så var veckans höjdpunkt över, vår statsministers tal. Ett fantastiskt tal från en energisk statsminister. Det är med full beundran och stolthet som jag lyssnade på honom. Inte sällan, försökte jag dra på mig objektivitetsglasögonen för att försöka skapa mig en ofärgad bild. Jag måste erkänna att det var svårt. Inte bara för att jag tror på samma grundideologi som honom utan för att även jag tror på ledarskap som ett verktyg i strävan efter utveckling som påverkar fler människor än mig själv. Visserligen på gigantiska skillnader av nivåer och helt skilda forum men i grunden handlar det om fingertoppskänslan av att leda, lyfta och landa. Idag, liksom hela detta valår visade han energi och stark vilja. Under dessa snart åtta års regeringstid har vår statsminister lett med en ganska återhållsam profil. Han har lyft andra partier och individer och jag fortsätter undra om det har varit på grund av hänsyn till deras flaxande opinionsläge eller om han helt enkelt också lever enligt min tro, att en ledare inte jagar äran utan äran tillfaller denne automatiskt efter andras framgångar. Och visst har vi haft framgångar som fångat uppmärksamhet världen över på flera områden. Framgångar som uppnåtts av väldigt många tillsammans men i det stora hela, tillfallit vår statsminister. Det är laget och inte jaget som når storslaget.

Min dotter som känner av mitt brinnande engagemang för politiken frågade mig om mannen på TV också var politiker. Jag tittade upp och sa, ja, han är också moderat precis som jag. Och Fredrik Reinfeldt, la hon till. Ja, svarade jag. Är han lika duktig som Fredrik, frågade hon (jaja, ursäkta mig för detta, men hon är min dotter och jag snackar politik med min man och hon råkar älska sin mamma). Jag svarade att Anders Borg var till och med nästan bättre än Fredrik. Vaaa!!! Fick jag till reaktion. Hur kan han vara bättre än sin chef, fortsatte hon fråga. En duktig ledare attraherar och rädds inte andras konkurrens och Fredrik har många duktiga i sitt lag, fortsatte jag förklara..

För att återgå till talet, så var det ett utav de bästa talen han har hållit. Ja vet att jag kan ha sagt det tidigare, men en människa som lett i åtta år och som aldrig brister i ödmjukhet och alltid står upp för det han tror på, fortsätter också alltid att växa i mina ögon.

 

PS. Mer om Fredriks tal hittar ni i medierna som jag länkar till, nedan.

  

 

 

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: