Mina Tre Kronor

Vad är ert budskap – SD-väljare i Värmdö?

Kategori: Allm�nt

 

EU-valet sände oroande budskap över hela Europa. Stödet till  främlingsfientliga partier ökade, inte bara i länder som Frankrike, med  etablerade främlingsfientliga partier, utan även i Sverige och i vårt  kära Värmdö.    

Om främlingsfientligheten hos oss riktar sig mot Husbykravallerna eller de rumänska tiggarna vet jag inte. Faktum är att jag inte vet vad man är emot. Jag vägrar tro att Värmdöborna skulle rikta främlingsfientlighet mot busschaufförerna som dagligen kör oss fram och tillbaka till stan, jag vägrar tro att det handlar om kassörskan på Willys, Ica eller Lidl, jag vägrar tro att det handlar om farmaceuten, läkaren på vårdcentralen eller vårdbiträdet på äldreboendet. För det kan väl inte vara möjligt att vi av ren missunnsamhet blir så självdestruktiva att vi till och med sågar av den gren vi sitter på?


Många yrken som ofta inte är populära bland svenskfödda bemannas av utlandsfödda. Frågan är: Vad är det främlingsfientliga budskapet egentligen? Det måste bara vara något annat man menar med sin SD-röst.


Värmdö är lyckligtvis skonat från den omfattning av sociala utmaningar som finns på andra håll, även om vi också har våra utmaningar. Dock behöver vi inte ett ytterlighetsparti. Vi moderater står öppna och redo för olika åsikter och tankar, vi utgår i våra diskussioner från vår grundvärdering om alla människors lika värde. Låt inte missnöje grundat på hörsägen och grumliga åsikter styra vårt samhälle!


Det är med en utsträckt hand och välmenande krav och förväntningar som vi kan bidra till en gynnsam utveckling i vårt fantastiska land. Det är en sådan hand som bidragit till min och min familjs framgångsrika historia här, vilket också har gett Sverige två extra personal inom vården, en byggingenjör, en systemvetare och mig, försäljningschef och politiker. Med andra ord, vi fyller upp där det fattas och kompletterar där det är konkurrens.


Något jag alltid har fascinerats av i Sverige är folkets empatiska förmåga. Jag brukar tänka att förståelse för andra har man bäst när man själv fått uppleva samma sak. Trots landets långa fredliga historia, trots den sedan länge höga levnadsstandarden är svenska folket bland de första att utföra humana handlingar vid naturkatastrofer och dylikt. För mig är det svenska kärnvärden! Vi ska fortsätta kämpa mot främlingsfientlighet och vår utgångspunkt ska vara alla människor lika värde.

Deshira Flankör, M

 


Kommentarer

 • Fredrik säger:

  Vi har 400.000 arbetslösa.
  Då är det rimligt att invandringen
  begränsas.
  Det är inte främlingsfientligt.
  Det är logiskt.

  2014-06-04 | 22:57:02

Kommentera inlägget här: