Deshira i media

Värmdömoderaternas leveranser

2018-2022


DN Insändare. ”Oacceptabelt att landets vittrar sönder”

09.06.2022 DN INSÄNDARE. Trafikverket varnar för att hastigheten kan komma att behöva sänkas på vägarna på grund av bristande underhåll. Det är oacceptabelt att landets vägnät vittrar sakta sönder under Socialdemokraternas ledning skriver Deshira Flankör (M), kommunstyrelsens ordförande i Värmdö kommun.


Deshira Flankör ”SvD ”Staten ska inte styra kommunernas planering”

1.08.2021

Värmdös oppositionsråd kommer med initiativ som är som tagna från 70-talets Sverige. Och för Värmdö kommun begränsar vår fantastiska skärgårdsnatur antalet flerbostadshus, skriver kommunalrådet Deshira Flankör (M) i en replik.


DN Deshira Flankör (M): Gustavsbergs stolta kulturhistoria bygger på privata initiativ

21.12.2020

Nej, vi är självklart inte kulturfientliga i Värmdö, men kommunen måste prioritera. Vi vill förverkliga ett nytt kulturhus, därför kan vi inte stötta Gustavsbergs konsthall, skriver kommunstyrelsens ordförande i en replik.


TV4 Affisch på kvinna i slöja stoppades – av kommunen: ”Väldigt nöjd”

7.11.2020

Värmdö kommuns högsta ledning lade sig i bildvalet på bibliotekets affisch, vilket ledde till att den stoppades. Anledningen var att den hade en kvinna med slöja, något som väcker starka känslor bland kommuninvånarna.

Kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) säger att bilden provocerar.


Vi kommer behöva bryta mot lagen

8.07.2020 Det blir ohållbart för oss att erbjuda hemtjänst till sommargäster – många av oss har att välja mellan att bryta mot lagen nu eller att göra det senare.

Regeringen måste lyssna på oss och på riksdagen och genast ta fram förslag på en tillfällig lagändring, skriver 29 kommunstyrelseordförande.


Dagens Samhälle ”En checklista vore inte fel, Löfven!”

26.11.2019 Barn kan vara naiva men vuxna förväntas kunna tänka efter. I decennier har svensk politik präglats av det ena godhetsprojektet efter det andra som direkt gått ut på en långsiktig plantering av segregation och motsatsförhållanden till mycket av vad svensk lagstiftning säger. Det skriver Värmdös KSO, Deshira Flankör (M).


DN.SE ”Flytt nödvändig del av integrationen” 

16.08.2019

INSÄNDARE. Tanken att nyanlända ska stanna i den kommun de anvisats till fast de inte fått jobb är tragisk och förnedrande. Ofta behövs både en andra och en tredje flytt om man vill göra en klassresa, skriver Deshira Flankör, moderat kommunalråd i Värmdö utanför Stockholm.


Nvp ”Vi fick lära oss att inte prata politik”

09.04.2019

Deshira Flankör fick tidigt lära sig att hålla sig undan politiken. Att uttrycka sig borgerligt i ett socialdemokratiskt Sverige, och i en ny hemstad där tidningen hette Norrländska socialdemokraten, var ändå lönlöst. Trots förmaningarna är hon sedan två år ledare för den borgerliga majoriteten i Värmdö.


Nvp ”Granska gärna – men förvanska inte”

28.03.2019

Om det är affären kring Värmdö bostäder som oppositionen besväras av, säg det då! Så skriver Deshira Flankör, M, i en replik till Socialdemokraterna.