Nyheter

Den nödvändiga proteströrelsen

I dagarna offentliggjordes att 16 åriga Sarina Esmailzadeh är ännu ett offer i proteströrelsen mot kvinnoförtrycket i Iran. Sarinas död har fått publicitet i och med att hon har använt sociala medier för att driva kvinnors rättigheter. Hon är en av väldigt många kvinnor som fallit offer för kvinnoförtrycket och den proteströrelse som pågår i Iran. Det hade kunnat vara din eller min tonårsdotter som med all sin rätt tagit ut svängarna i sociala medier och som följd fått betala det högsta priset en människa kan betala. 

Jag har gjort min röst hörd många gånger förut i slöjfrågan.  Jag har tidigare skrivit att kvinnoförtrycket kan endast stoppas om de som utsätts startar en revolution mot förtrycket. Nu är vi där, Masha Aminis fruktansvärda död i Iran har lett till en nödvändig proteströrelse/revolution där även män ansluter sig.  Låt oss hoppas att det leder till förändring! Jag delar en av många texter som jag skrivit i ämnet. Denna skrev jag på facebook och texten går att läsa i sin helhet här: Länk

Klicka på bilderna nedan för att läsa de olika inläggen i sin helhet eller lyssna på intervjuerna som jag lämnat till TV4.