Den nödvändiga proteströrelsen mot kvinnoförtryck

I dagarna offentliggjordes att 16 åriga Sarina Esmailzadeh är ännu ett offer i proteströrelsen mot kvinnoförtrycket i Iran. Sarinas död har fått publicitet i och med att hon har använt sociala medier för att driva kvinnors rättigheter. Hon är en av väldigt många kvinnor som fallit offer för kvinnoförtrycket och den proteströrelse som pågår i Iran. Det hade kunnat vara din eller min tonårsdotter som med all sin rätt tagit ut svängarna i sociala medier. Och som följd fått betala det högsta priset en människa kan betala. 

Jag har gjort min röst hörd många gånger förut i slöjfrågan.  Jag har tidigare skrivit att kvinnoförtrycket kan endast stoppas om de som utsätts startar en revolution mot förtrycket. Nu är vi där, Masha Aminis fruktansvärda död i Iran. Ännu ett offer som äntligen lett till en nödvändig proteströrelse/revolution där även män ansluter sig.  Låt oss hoppas att det leder till förändring! Jag delar en av många texter som jag skrivit i ämnet. Denna skrev jag på facebook och texten går att läsa i sin helhet här: Länk

Klicka på bilderna nedan för att läsa de olika inläggen i sin helhet eller lyssna på intervjuerna som jag lämnat till TV4. 

För något år sedan hamnade jag i hetluften på grund av en åtgärd som vår tjänstemannaledning vidtog efter feedback från mig. En intervju som sändes både i sitt klippta format och hela intervjun. Av alla gånger jag har stått upp för något så är denna en av de gånger jag är mest glad för. Det är också en av de svåraste intervjuerna jag har gett på grund av medias relativisering av det grundläggande problemet i situationen. Lyssna på den korta versionen här, ca 2 minuter  och nedan är den långa versionen, ca. 10 minuter.